Θέρμανση με ADAX

Τι είναι οι θερμοπομποί;
Οι θερμοπομποί είναι αυτόνομα θερμαντικά σώματα που βασίζουν την λειτουργία τους στην φυσική ροή του αέρα και την θερμική εκπομπή (θερμό-πομποί).
Προσφέρουν ποιοτική και υγιεινή θέρμανση, χωρίς να ξηραίνουν τον αέρα, με χαμηλή κατανάλωση, ενώ συγχρόνως διαθέτουν σύγχρονο θερμοστάτη για τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

Προσοχή!

Στην ελληνική αγορά πολύ συχνά 'βαπτίζονται' ως θερμοπομποί, θερμαντικά σώματα που δεν είναι θερμοπομποί.
Δεν προσφέρουν ποιοτική θέρμανση, αλλά αντιθέτως προκαλούν δυσφορία και υψηλή κατανάλωση.

 

Θερμοπομποί Νορβηγίας ADAX
Θερμοπομποί Νορβηγίας ADAX

Τι πρέπει να προσέξω στην αγορά θερμοπομπού:

1. Την μεγάλη επιφάνεια απαγωγής θερμότητας (μεγάλη και πλατιά πρόσοψη).
Αν το θερμαντικό σώμα δεν έχει μεγάλη επιφάνεια πρόσοψης ή έχει πρόσοψη με κενά, το πιο πιθανό είναι να μην είναι θερμοπομπός.
Για παράδειγμα, ένα θερμαντικό σώμα με ισχύ 2000W και διαστάσεις 50cm πλάτος και 30cm ύψος, δεν έχει την απαιτούμενη επιφάνεια για να προκαλέσει θερμική εκπομπή.
Αυτό στην πράξη σημαίνει πως ο χρόνος λειτουργίας του συγκεκριμένου θερμαντικού σώματος θα είναι κατά πολύ περισσότερος του θερμοπομπού, με τις ανάλογες επιπτώσεις στην κατανάλωση και την αμφίβολη απόδοση θέρμανσης.

2. Οι θερμοπομποί δεν έχουν βεντιλατέρ ή εσωτερικό ανεμιστηράκι.
Οι θερμοπομποί λειτουργούν με φυσική ροή του αέρα και δεν πρέπει να υπάρχει υποβοήθηση στην ροή του αέρα.
Αν συμβαίνει αυτό, δεν επιτυγχάνεται θερμική εκπομπή, απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ισχύ, με μικρότερο αποτέλεσμα θέρμανσης και η θέρμανση που προκαλείται είναι ανθυγιεινή, διότι η βεβιασμένη κίνηση του αέρα προκαλεί ξηρότητα στον χώρο.

 

3. Η θερμική αντίσταση των θερμοπομπών δεν πυρακτώνεται.
Η θερμική αντίσταση των θερμοπομπών είναι πηγή της θέρμανσης. Πρόκειται και ειδική αντίσταση ψυχρού τύπου που δεν πυρακτώνεται (δεν κοκκινίζει) κατά την λειτουργία της. Επίσης διαθέτει ειδικά πτερύγια απαγωγής θερμότητας για άμεση απαγωγή της παραγόμενης θέρμανσης.
Στα θερμαντικά σώματα με αντιστάσεις πυρακτώσεως παρατηρείται μεγάλη κατανάλωση, διαθέτουν αναγκαστικά μεγαλύτερη ισχύ από τους θερμοπομπούς, ξηραίνεται άμεσα η ατμόσφαιρα επειδή καίγονται τα σωματίδια του αέρα και έχουν κατά πολύ μικρότερο χρόνο ζωής από τις αντιστάσεις ψυχρού τύπου.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι θερμοπομποί ADAX δουλεύουν αδιάλειπτα από το 1990 που πρωτοεισήχθησαν στην Ελλάδα.

4. Θερμοστάτης υψηλής ποιότητας.
Ο θερμοστάτης του θερμοπομπού είναι η καρδιά του θερμαντικού σώματος και ελέγχει την λειτουργία της θέρμανσης. Οι θερμοπομποί διαθέτουν υψηλής ποιότητα θερμοστάτη, ο οποίος ελέγχει την θερμοκρασία του χώρου και όχι την θερμοκρασία του θερμαντικού σώματος. Οι σύγχρονοι θερμοστάτες διαθέτουν αισθητήριο στο κατώτερο μέρος του θερμοπομπού, ηλεκτρονικό έλεγχο θερμοκρασίας, προγραμματισμό θερμοκρασίας και ρύθμιση μέσω WiFi.
Επίσης όλοι οι ποιοτικοί θερμοστάτες παρέχουν την λειτουργία καλιμπραρίσματος, δηλαδή να ελέγχονται και να ρυθμίζονται έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι πως και μετά από πολύχρονη λειτουργία ελέγχουν σωστά την θερμοκρασία του χώρου.
Στα θερμαντικά σώματα που είναι 'βαπτισμένα' ως θερμοπομποί, στις περισσότερες περιπτώσεις  ο θερμοστάτης δεν πληρεί τίποτα από τα παραπάνω.

Θερμοπομποί Νορβηγίας ADAX
Θερμοπομποί Νορβηγίας ADAX

5. Προσοχή στην προέλευση των θερμοπομπών.
Εκτός των παραπάνω, σας συμβουλεύουμε να ελέγχετε την προέλευση των θερμοπομπών πριν την αγορά τους. Ποιος είναι ο εισαγωγέας/κατασκευαστής, τις πιστοποιήσεις ποιότητας της εταιρίας και των θερμοπομπών καθώς και πόσα χρόνια εγγύηση συνοδεύει τους θερμοπομπούς.

6. Έρευνα αγοράς στις διαδικτυακές αγορές θερμοπομπών.
Όπως σε όλα τα προϊόντα που αγοράζουμε μέσω internet, έτσι και στους θερμοπομπούς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Χαμηλές τιμές ή υπερβολικές προσφορές θα πρέπει να μας προβληματίσουν.
Το πιο σημαντικό από όλα είναι να βεβαιωθείτε πως αγοράζετε από επίσημο συνεργάτη/μεταπωλητή της αντιπροσωπείας.
Αν έχετε κάποια αμφιβολία, το καλύτερο θα είναι να επικοινωνήσετε με την ίδια την αντιπροσωπεία.

Τελικά είναι τόσο σημαντικό να προτιμήσω έναν θερμοπομπό από ένα πολύ φθηνότερο απλό θερμαντικό σώμα;
Ναι, είναι. Αρχικά, η διαφορά κόστους αγοράς ενός φθηνότερου απλού θερμαντικού σώματος θα εξισωθεί πολύ γρήγορα -αν όχι θα αυξηθεί-  από την μετέπειτα κατανάλωση. Έχουμε παρατηρήσει πως αρκετοί καταναλωτές προβαίνουν στην αγορά θερμοπομπού, αφού πρώτα έχουν απογοητευθεί από την απόδοση και την κατανάλωση σώματος παλιάς τεχνολογίας. Συγχρόνως τα θερμαντικά σώματα παλιάς τεχνολογίας έχουν μικρό χρόνο ζωής. Επίσης είναι αισθητή η διαφορά της ποιότητας θέρμανσης και της υγιεινής απόδοσης της θέρμανσης. 

Γιατί να προτιμήσω Θερμοπομπούς ADAX:
Οι υψηλής ποιότητας Θερμοπομποί ADAX προσφέρουν άμεσα ισχυρή θέρμανση με θερμική εκπομπή, χωρίς να ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, έχοντας οικονομική κατανάλωση, ενώ συγχρόνως είναι οικονομικότεροι στην αγορά τους  από τα υπόλοιπα σύγχρονα θερμαντικά σώματα ποιοτικής αυτόνομης θέρμανσης.
Τα εργοστάσια της ADAX κατασκευάζουν προϊόντα θέρμανσης από το 1948 και θερμοπομπούς από το 1962!
Λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής προσφέρονται με 8 Χρόνια Εγγύηση.

Θέρμανση με Θερμική Εκπομπή:
Η θερμική εκπομπή είναι ο ισχυρότερος και πιο υγιεινός τρόπος απόδοσης της θέρμανσης. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης, τα συστήματα θέρμανσης με θερμική εκπομπή, δεν θερμαίνουν μόνο τον αέρα του χώρου για να αποδώσουν την θέρμανση. Ο χώρος θερμαίνεται άμεσα μέσω της επιφάνειας του θερμαντικού σώματος. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος θερμαίνεται ταχύτερα, δεν επηρεάζεται η υγρασία του χώρου και δεν ξηραίνεται η ατμόσφαιρα, απαιτείται μικρότερη εγκατεστημένη ισχύς και ο θερμοστάτης κλείνει γρήγορα. Η θέρμανση με θερμική εκπομπή είναι οικονομικότερη, ταχύτερη και πιο υγιεινή από τους κοινούς τρόπους θέρμανσης.

Εγκατάσταση των Θερμοπομπών ADAX:
Η εγκατάσταση των Θερμοπομπών ADAX είναι πολύ απλή. Αρκούν δύο βίδες στον τοίχο και μια απλή πρίζα σούκο. Οι θερμοπομποί παρέχονται με την βάση στήριξη τοίχου και με εργοστασιακό φις σούκο με καλώδιο μήκους 1,3m. Μπορούν επίσης να γίνουν φορητοί με ειδική βάση.
Παρόλα αυτά, σας συμβουλεύουμε την εγκατάσταση να την πραγματοποιήσει ειδικευμένος εγκαταστάτης και να προαγματοποιείται πάντα έλεγχος για την ηλεκτρολογική ανοχή της εγκατάστασης.
Οι μηχανικοί και οι εγκαταστάτες της αντιπροσωπείας μας είναι πάντα διαθέσιμοι για όποια απορία ή τεχνική πληροφορία απαιτείται.

Χειρισμός των Θερμοπομπών ADAX:
Οι Θερμοπομποί ADAX διαθέτουν διακόπτη έναρξης λειτουργίας και σύγχρονο θερμοστάτη ελέγχου της θερμοκρασίας. Στα μοντέλα που διαθέτουν προγραμματισμό ή WiFI ο χειρισμός και ο προγραμματισμός πραγματοποιείται με πολύ απλό και εύχρηστο τρόπο.

Συντήρηση των Θερμοπομπών ADAX:
Εκτός του απλού καθαρισμού με μία ηλεκτρική σκούπα πάνω και κάτω από τις περσίδες, κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου, οι θερμοπομποί ADAX δεν απαιτούν καμία συντήρηση.

Θερμοπομποί Νορβηγίας ADAX